Fac ca ziua ta de nastere sau orice eveniment doresti sa il petreci cu un tort festiv,sa fie cel mai frumos moment, numai cu ingrediente proaspete si naturale cat despre forma,doar imaginatia ta e suficienta pentru a da forma unui tort de vis.
Despre mine
luni, 28 februarie 2011
Rulada cu crema de ciocolata
Pentru duminica am facut o rulada cu crema de ciocolata.
Reteta pe care am folosit-o este urmatoarea:
Blatul de rulada,
-4oua
-4 linguri faina
-4 linguri zahar
-2 linguri ulei
-1 pachetel praf de copt
-1 pachetel zahar vanilat
-rom
Mod de preparare:
Se separa albusele si se bat spuma dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat,se bat pana se topeste ,separat se amesteca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi se amesteca cele doua compozitii si se pune faina amestecata cu praful de copt,se amesteca bine,se pune romul si se da la cuptor in tava mare cu hartie de copt pentru 15 min la foc potrivit .Atentie sa nu lasati prea mult la cuptor sa se rumeneasca la fund pentru ca se va crapa la rulat .
Dupa ce este gata se ruleaza intr-un prosop umed si se lasa asa.
Crema de ciocolata ,
-150 g ciocolata cu lapte
-150 g frisca lichida
-50 g unt
Mod de preparere:
Se pune ciocolata cu 50 g de frisca la topit,restul de frisca se bate putin (nu trebuie sa stea bat) apoi se amesteca cele doua compozitii cu telul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine,se lasa la racit si apoi la frigider pana se intareste bine ,se bate putin cu telul si se poate folosi la umlut rulada.
Dupa ce s-a racit crema se umple rulada si se ruleaza foarte strans,se mai lasa la rece pentru o ora.
Se orneaza cu ciocolata si alune sau cu frisca dupa preferinta .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu