vineri, 25 februarie 2011

Fursecuri Congres





em_new_22.gifAtasez aici reteta lui Afrodite pentru ca de la ea am aceaste  fursecuri care sunt minunate.
 Ingrediente:
 - 2 oua
- 1 pac. zahar vaniliat
- 160g zahar pudra
- 250g unt
- 360g faina
- 1lc. praf copt
- 80g migdale descojite si macinate
- ca.1 borcanel dulceata de capsuni sau dupa preferinta
- ca.100g fulgi de cocos
- ca.100g ciocolata menaj
Mod preparare.
Ouale cu zaharul vaniliat ,zaharul pudra si untul se amesteca bine pina devin o crema omogena.
Faina se amesteca cu migdalele si praful de copt,dupa care se adauga in masa de oua si zahar.
Totul se mixeaza bine,se pune intr-un sac de spritat cu un virf de spriz in forma de stea,sau dupa dorinta si se dreseaza pe o tava captusita cu hirtie pergament, betisoare lungi de ca. 5 cm.
Se coc la o temp. de 180C. ca 10-15 min. pina devin putin maronii de jur imprejur.
Se scot afara se racesc si cite doua se lipesc cu marmelada de capsuni sau dupa dorinta.
Modul de lipire-asamblare este urmatorul:
1.se ia un fursec,
2.se unge cu marmelada,
3.se scufunda in fulgi de cocos,
4.se acopera cu al doilea fursec, care s-a uns numai cu marmelada.
Dupa ce toate fursecurile sint impreunate cite doua ,se topeste ciocolata,se pune intr-o pungulita,se taie coltul pungulitei f. putin si se orneaza fursecurile cu ciocolata.
Se lasa sa e usuce pina a doua zi.

Reteta este luata de aici:


Niciun comentariu: