miercuri, 30 martie 2011

Tort Ceas

Astazi am facut inca un tort  pentru varul meu Gabi. De data aceasta un ceas Diesel foarte dulce si cu urma de roata de masina!


Am folosit reteta de blat dobos italian a Dorei pentru care ii multumesc din suflet! Puteti sa ii vizitati blogul pentru reteta ,are o multume de retete interesante(se afla in in lista mea de bloguri).Dora te pup!
Am copt trei foi de blat


aici e gata


Crema a fost tiramisu cu bucati de biscuiti cu bilute de ciocolata si portocala confiata
Reteta este urmatoarea;
-500 g mascarpone
-3oua
-175 g zahar
-200 g frisca lichida
Mod de preparare;
-se bat galbenusurile cu zaharul
-se adauga crema mascarpone
-se bate pana se omogenizeaza zaharul
-se bat albusurile spuma si se adauga
-se pune frisca lichida rece
-se bate foarte bine si gata
Am montat tortul in felul urmator;
-am asezat inelul reglabil in tava cu hartie de copt,

-prima  foaie de blat
-sirop  de zahar ars cu ness


-jumatate din cantitatea de crema cu biscuitii cu ciocolata si  portocala confiata rupti in bucati


-al doilea blat,insiropat


-restul de crema cu bucati de portocala


-si ultimul blat insiropat



-apoi am dat la frigider pana dimineata cand am decupat si ornat tortul
-am decupat forma de ceas cu un inel rotund si am pus cureua


-am acoperit tortul cu un strat de unt frecat cu zahar pudra(am uitat sa mai fac poza)
-apoi am acoperit cu pasta de zahar


-dupa care am pictat si pus ornamentele






       La multi ani Gabi !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Superb tortul!!! Iti vine sa il mananci din poze! Felicitari! Mereu ma uimesti cu torturile pe care le faci!
Te pup, Alexa

marinaemy spunea...

Alexa esti o draguta,multumesc din suflet!
Te pup si eu!