miercuri, 23 martie 2011

Shaorma

La toata familia ne place shaorma insa nu am incredere sa mai cumpar de nicaieri asa ca m-am hotarat sa fac acasa.
Sa va spun cum am procedat eu si ce
am folosit;
  -4 pulpe de pui dezosate
  -un piept dezosat
   condimente am  folosit ce aveam prin casa,
   - delikat,oregano,piper,condimente pentru pizza,busuioc,boia dulce si usturoi praf
   -ulei de masline 
 Am taiat pieptul ca pentru snitel ,pulpele le-am curatat de zgarciuri si piele


-am uns cu uleiul de masline,am facut un amestec cu toate condimentele de mai sus si am dat pe carne
-am invelit in folie de aluminiu un  bat de frigaruie si apoi am infipt carnea pe el

-dupa am dat la cuptor si am acoperit cu o folie sa nu se usuce prea tare,in cuptor am pus o tava cu apa



-dupa 2.5 ore am scos folia si am mai lasat o jumatate de ora  sa se mai rumeneasca putin.
Asa arata dupa ce e gata

Ne mai trebuie urmatoarele:

-se prajesc cartofii,
-se unge lipia cu pasta de usturoi,

-apoi se aseaza pe rand ceapa si castravetii acri,

-se pun si cartofi prajiti,

-acum se taie carnea,
-si se pune,
-am mai adaugat cativa castraveti si sos de usturoi apoi am impachetat in folie de aluminiu.

Asa arata ,a avut exact gustul  ca cea cumparata .Data viitoare vreau sa incerc si cu carne de vitel.

Pofta buna !












4 comentarii:

SeBoblogg spunea...

Vreau si eu !!! din toate !...chiar nu ma pot hotara la unul singur :)

marinaemy spunea...

Buna ziua,
Multumesc de aprecieri si de invitatie !
Am sa ma inscriu cu mare placere pe forumul dvs.
O zi buna!

Livia spunea...

Vai cine m-o fi pus sa intru aici mai ales la ora asta, arata intr-un mare fel shaorma ta, si eu o fac in casa cu lipii facute de mine. E chiar mai buna dacat cele cumparate!

marinaemy spunea...

Si mai bine cu lipii facute in casa,nu am incercat inca dar daca faci sa pui si reteta pe blog.Pupici!