Aceasta este reteta pe care o folosesc eu si iese o crema super,
- 7 oua
- 200 g zahar
- 1 l lapte
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri amidon
- 100 g zahar pentru caramelizat
- rom pentru caramel
cum procedez,
-mai intai caramelizez cele 100 g zahar in forma sau cratita in care se va coace crema,adaug romulsi intind pe pereti formei dupa care las sa se raceasca
-se pune laptele la incalzit cu zaharul pana se topeste
-ouale intregi se bat cu mixerul
-se adauga amidonul
-dupa ce laptele s-a racorit putin se toarna putin cate putin peste compozitia de oua in timp ce se amesteca cu mixerul
-se toarna compozitia in forma si apoi forma se pune intr-o tava cu apa (obligatoriu)
-se da la cuptor pentru 45 min sau depinde de cuptor,se poate incerca cu scobitoarea ca la chec
-cand e gata se lasa in forma la racit si apoi se pune o farfurie deasupra si se da la rece min o ora apoi printr-o miscare se ratoarma .
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu