vineri, 18 februarie 2011

Crema de zahar ars

Azi am vrut sa fac ceva dulce si rapid asa ca m-am gandit la o crema de zahar ars.
Aceasta este reteta pe care o folosesc eu si iese o crema super,
                             - 7 oua
                             - 200 g zahar
                             - 1 l lapte
                             - 3 plicuri zahar vanilat
                             - 2 linguri amidon
                             - 100 g zahar pentru caramelizat
                             - rom pentru caramel
se poate folosi si frisca lichida,iese mult mai bunadar eu nu aveam decat lapte acum
cum procedez,
-mai intai caramelizez cele 100 g zahar in forma sau cratita in care se va coace crema,adaug romulsi intind pe pereti formei dupa care las sa se raceasca
-se pune laptele la incalzit cu zaharul pana se topeste
-ouale intregi se bat cu mixerul
-se adauga amidonul
-dupa ce laptele s-a racorit putin se toarna putin cate putin peste compozitia de oua in timp ce se amesteca cu mixerul
-se toarna compozitia in forma si apoi forma se pune intr-o tava cu apa (obligatoriu)
-se da la cuptor pentru 45 min sau depinde de cuptor,se poate incerca cu scobitoarea ca la chec
-cand e gata se lasa in forma la racit si apoi se pune o farfurie  deasupra si se da la rece min o ora apoi  printr-o miscare se ratoarma .
                                                 




                                     Pofta buna!

Niciun comentariu: