luni, 28 februarie 2011

Rulada cu crema de ciocolata


Pentru duminica am facut o rulada cu crema de ciocolata.
Reteta pe care am  folosit-o este  urmatoarea:
Blatul de rulada,
-4oua
-4 linguri faina 
-4 linguri  zahar
-2 linguri ulei
-1 pachetel praf de copt
-1 pachetel zahar vanilat
-rom

Mod de preparare:
Se separa albusele si se bat spuma dupa care se adauga zaharul si  zaharul vanilat,se bat pana se topeste ,separat se amesteca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi se amesteca cele doua compozitii si se pune faina amestecata cu praful de copt,se amesteca bine,se pune romul si se da la cuptor in tava mare cu hartie de copt pentru 15 min la foc potrivit .Atentie sa nu lasati prea mult la cuptor sa se rumeneasca la fund pentru ca se va crapa la rulat .
Dupa ce este gata se ruleaza intr-un prosop umed si se lasa asa.

Crema de ciocolata ,
-150 g ciocolata cu lapte
-150 g frisca lichida
-50 g unt

Mod de preparere:
Se pune ciocolata cu 50 g de frisca la topit,restul de frisca se bate putin (nu trebuie sa stea bat)  apoi se amesteca cele doua compozitii  cu telul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine,se lasa la racit si apoi la frigider pana se intareste bine ,se bate putin cu telul si se poate folosi la umlut rulada.
Dupa ce s-a racit crema se umple rulada si se ruleaza foarte strans,se mai lasa la rece pentru o ora.
Se orneaza  cu ciocolata si alune sau cu frisca  dupa preferinta .

Niciun comentariu: