Am folosit reteta de blat dobos italian a Dorei pentru care ii multumesc din suflet! Puteti sa ii vizitati blogul pentru reteta ,are o multume de retete interesante(se afla in in lista mea de bloguri).Dora te pup!
Am copt trei foi de blat
aici e gata
Crema a fost tiramisu cu bucati de biscuiti cu bilute de ciocolata si portocala confiata
Reteta este urmatoarea;
-500 g mascarpone
-3oua
-175 g zahar
-200 g frisca lichida
Mod de preparare;
-se bat galbenusurile cu zaharul
-se adauga crema mascarpone
-se bate pana se omogenizeaza zaharul
-se bat albusurile spuma si se adauga
-se pune frisca lichida rece
Am montat tortul in felul urmator;
-am asezat inelul reglabil in tava cu hartie de copt,
-prima foaie de blat
-sirop de zahar ars cu ness
-jumatate din cantitatea de crema cu biscuitii cu ciocolata si portocala confiata rupti in bucati
-al doilea blat,insiropat
-restul de crema cu bucati de portocala
-si ultimul blat insiropat
-am decupat forma de ceas cu un inel rotund si am pus cureua
-am acoperit tortul cu un strat de unt frecat cu zahar pudra(am uitat sa mai fac poza)
-apoi am acoperit cu pasta de zahar
-dupa care am pictat si pus ornamentele
La multi ani Gabi !
2 comentarii:
Superb tortul!!! Iti vine sa il mananci din poze! Felicitari! Mereu ma uimesti cu torturile pe care le faci!
Te pup, Alexa
Alexa esti o draguta,multumesc din suflet!
Te pup si eu!
Trimiteți un comentariu